В Кухнята

Полезни съвети

● Месото от стари животни залейте за 15 минути с 2-3 лъжици ракия или друг алкохол. Така ти става меко и сочно и се сварява по-бързо.
● Ако искате кюфтетата да станат по-сочни, прибавете в каймата 1-2 лъжици кисело мляко и един настърган картоф.
● Ако намажете омесения хляб (пита) отгоре с подсолена вода, кората ще стане хрупкава. Ако го намажете с разбити яйце – златиста и мека.
● От тестото, което втасва по-бавно, става по-хубава пита или друго тестено изделие.
Тестото за палачинки пригответе един или два часа преди да ги пържете.
● За да не залепват една в друга палачинките, леко посипете с пудра захар.
● Оставяйте винаги хладилника резервни и трайни продукти, с които бързо и лесно ще приготвите нещо за неочаквани гости.
● Гответе със слънчогледово масло, но подправяйте салатата със зехтин.
● Ще имате по-добро самочувствие, ако вършите кухненската работа с приятна музика.

Изпратено на 4/20/2007 от Анонимен. Прочетено 4410 пъти.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



8/16/2013
Лесна мусака с патладжан

7/10/2013
Пилешки гювечета

12/5/2012
Как да изберем прясна риба

11/30/2012
Печени ребърца

11/23/2012
Съвети за хляб в домашната хлебопекарна

1. Тази фантастична италианска кухня! (29303)

2. Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми (26158)

3. Пилешки дробчета с топено сирене (25092)

4. ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ (25051)

5. Пържено пиле "Дълги нощи" на Андреев ден - 30 ноември (22762)

Как да приготвим стандартно кисело зеле и от прясно да направим сърми

Тази фантастична италианска кухня!

ДИЕТА ЗА ЧРЕВОУГОДНИЦИ

Печено прасенце с кисело зеле

Ванилово-шоколадов сладкиш